Для того щоб приготувати гарний гарнір у вигляді картопляного пюре, потрібно освоїти кілька тонкощів приготування, передають Патріоти України.
Страва здається простою і невигадливою, проте гідно впоратися з нею під силу тільки досвідченим господиням і кулінарам.
Вибирайте відповідний сорт
У магазинах часом складно буває уточнити цю інформацію, оскільки на цінниках не вказується сорт коренеплоду. А ось у фермерів завжди можна дізнатися про те, для приготування яких страв краще використовувати картоплю.
Для пюре потрібно вибирати овоч з високим вмістом крохмалю. Тільки такі сорти картоплі допомагають досягти повітряної текстури.
Температура води
Цікавий факт полягає в тому, що навіть досвідчені кулінари не завжди сходяться на думці щодо цього питання. Однак для пюре краще гаряча вода.
Найкраще дочекатися кипіння і лише після цього відправляти картоплю до каструлі.
Вершки
Якщо ви хочете досягти ідеального балансу смаку та текстури, то замість молока варто додати вершки. Варто віддавати перевагу продукту з жирністю 10%.
Якщо ви не хочете, щоб картопля раптово змінила колір, то попередньо вершки варто підігріти.
Смачне домашнє варення з полуниці можна приготувати всього за 3 хвилини. Для цього вам знадобиться всього декілька інгредієнтів. Після того, як ви проварите масу, її можна одразу викладати в банку, передають Патріоти України. Ідея приготування смачного...
Тривала термічна обробка та велика кількість цукру робить домашні заготівлі не завжди корисними. З точки зору здорового харчування цукор – це повільна отрута, передають Патріоти України. Однак саме цукор дозволяє зберігатися більшості фруктових та ягід...