Для того щоб приготувати гарний гарнір у вигляді картопляного пюре, потрібно освоїти кілька тонкощів приготування, передають Патріоти України.
Страва здається простою і невигадливою, проте гідно впоратися з нею під силу тільки досвідченим господиням і кулінарам.
Вибирайте відповідний сорт
У магазинах часом складно буває уточнити цю інформацію, оскільки на цінниках не вказується сорт коренеплоду. А ось у фермерів завжди можна дізнатися про те, для приготування яких страв краще використовувати картоплю.
Для пюре потрібно вибирати овоч з високим вмістом крохмалю. Тільки такі сорти картоплі допомагають досягти повітряної текстури.
Температура води
Цікавий факт полягає в тому, що навіть досвідчені кулінари не завжди сходяться на думці щодо цього питання. Однак для пюре краще гаряча вода.
Найкраще дочекатися кипіння і лише після цього відправляти картоплю до каструлі.
Вершки
Якщо ви хочете досягти ідеального балансу смаку та текстури, то замість молока варто додати вершки. Варто віддавати перевагу продукту з жирністю 10%.
Якщо ви не хочете, щоб картопля раптово змінила колір, то попередньо вершки варто підігріти.
Темний шоколад давно вважають здоровішою альтернативою солодощам із високим вмістом цукру. Але нове дослідження показує ще одну вагому причину насолоджуватися ним: зниження ризику гіпертонії, передають Патріоти України. Що показало дослідження У дослі...
Кава є одним з найпопулярніших й найулюбленіших напоїв у багатьох країнах світу, займаючи лідируючі позиції щодо споживання після води. Вона є частиною культури та традицій, й її щоденне споживання обчислюється мільярдами чашок, передають Патріоти Укра...