
Коли традиційна смажена курка набридла, досить приготувати смачний маринад і її смак стане зовсім іншим, передають Патріоти України.
Якщо до вподоби пряний варіант маринаду, необхідно дрібно нарізати цибулину і 3 зубчики часнику. Додаєм сюди трохи червоного меленого перцю і солі, а також 30 мл лимонного соку. Після, натираємо шматочки курки (кількість спецій зазначено на 1 кг) і на 4-6 годин залишаємо в прохолодному місці для насичення пряним ароматом.
Можна також змінити смак курки з допомогою пивного маринаду. Берем 2 зубчики часнику, подрібнюємо і додаємо до поєднання 200 мл соєвого соусу, 150 г меду, 200 мл пива.
Не лишніми будуть в маринаді стручок червоного перцю та гілочка розмарину. Залийте м’ясо (1 кг) сумішшю, що вийшла, і залиште на ніч в холодильнику.
Любителям екзотики до душі точно прийде грейпфрутовий маринад. Для цього необхідно вичавити сік з 1 грейпфрута та розвести його в 200 мл води.
Крім цього, знадобиться 2 столові ложки винного оцту та стільки ж меду. Курку (1 кг) спочатку необхідно посипати дрібно нарізаними 1 цибулиною та 2 зубчиками часнику і лише потім залити рідиною з грейпфрутовим соком. М’ясо повинне маринуватися протягом 4 годин.
Протеїнова кава, або “профі”, з TikTok-тренду перетворилася на глобальне явище й увійшла в меню великих мереж на кшталт Starbucks та Peet’s Coffee. За оцінками аналітиків, світовий ринок цього напою зросте з $4,5 млрд у 2024 році до майже $15 млрд у 20...
Святковий стіл не обов’язково має бути дорогим. Підготуйтеся до Нового року вже зараз, підібравши бюджетні рецепти. Страви з недорогих інгредієнтів можуть бути не менш смачними, ніж ті, що прийнято вважати дорогими делікатесами, передають Патріоти Укра...