ТОП-3 маринади для соковитої курочки з хрусткою скоринкою

Коли традиційна смажена курка набридла, досить приготувати смачний маринад і її смак стане зовсім іншим, передають Патріоти України.

Що потрібно

Якщо до вподоби пряний варіант маринаду, необхідно дрібно нарізати цибулину і 3 зубчики часнику. Додаєм сюди трохи червоного меленого перцю і солі, а також 30 мл лимонного соку. Після, натираємо шматочки курки (кількість спецій зазначено на 1 кг) і на 4-6 годин залишаємо в прохолодному місці для насичення пряним ароматом.

Можна також змінити смак курки з допомогою пивного маринаду. Берем 2 зубчики часнику, подрібнюємо і додаємо до поєднання 200 мл соєвого соусу, 150 г меду, 200 мл пива.

Не лишніми будуть в маринаді стручок червоного перцю та гілочка розмарину. Залийте м’ясо (1 кг) сумішшю, що вийшла, і залиште на ніч в холодильнику.

Любителям екзотики до душі точно прийде грейпфрутовий маринад. Для цього необхідно вичавити сік з 1 грейпфрута та розвести його в 200 мл води.

Крім цього, знадобиться 2 столові ложки винного оцту та стільки ж меду. Курку (1 кг) спочатку необхідно посипати дрібно нарізаними 1 цибулиною та 2 зубчиками часнику і лише потім залити рідиною з грейпфрутовим соком. М’ясо повинне маринуватися протягом 4 годин.

Секрет італійців: Чому варто пити каву з лимоном щоранку

середа, 13 серпень 2025, 18:45

Додавати лимон у каву може здаватися незвичним, але ця проста комбінація має помітний ефект на травлення, передають Патріоти України. Кофеїн і лимонна кислота стимулюють роботу кишечника, допомагаючи природньому перетравленню їжі. Все більше людей почи...

Кава натщесерце: Як вона впливає на ваш кишківник - наукове пояснення

середа, 13 серпень 2025, 18:12

Більшість із нас тягнеться до чашки кави відразу після пробудження. Але чи дійсно це найкраща ідея, передають Патріоти України. Чи допомагає кава засвоювати сніданок, чи навпаки — викликає печію та дискомфорт у шлунку? Дослідження показують, що вживан...