
Навіть якщо ви закупилися найякіснішими продуктами, подрібнили всі інгредієнти відповідно до вказівок і готували плов за традиційним узбецьким рецептом, страва може не вийти, передають Патріоти України.
Подробиці
Існує кілька причин, через які замість розсипчастого плову на тарілці виявляється рисова каша:
- Невідповідний рис. Щоб приготувати справжній плов, кладіть у свій купівельний кошик той рис, на упаковці якого написано, що він розварюється і не злипається в процесі варіння.
- Мало м’яса. Відповідно до класичного рецепту обсяг м’яса повинен дорівнювати кількості рису.
- Неправильний посуд. Плов можна приготувати лише у казані. Якщо вже нічого немає, то підійде гусятниця з товстими стінками. Каструля не замінить необхідний посуд.
- Відсутність зирвака. Зирвак – соковита, ароматна та смачна підлива для плову, яка виходить після того, як ви обсмажите м’ясо, цибулю та моркву, долиєте трохи води та тушкуйте цю суміш 5-10 хвилин.
- Нестача спецій. Невід’ємні інгредієнти плову – зіра, шафран та барбарис. Крім цього, використовується сіль та перець.
- Надлишок води. На кілограм рису і таку ж кількість м’яса потрібно 1-1,2 літри води.
Час спати, а все, про що ви можете думати, це чипси та печиво у вашій кухонній шафці. Хоча немає нічого поганого в тому, щоб перекусити солодким або солоним, вживання їжі перед сном може сприяти кислотному рефлюксу або розладу шлунка. А нічна тяга або ...
Страви з картоплі дуже популярні в українців. У багатьох салатах часто використовують картоплю, зварену "в мундирах", передають Патріоти України. Відомо, що така картопля корисніша за очищену. Але не у всіх виходить його зварити так, щоб шкірка не тріс...