ТОП-6 частих помилок, які допускають при приготуванні плову навіть досвідчені господині

Навіть якщо ви закупилися найякіснішими продуктами, подрібнили всі інгредієнти відповідно до вказівок і готували плов за традиційним узбецьким рецептом, страва може не вийти, передають Патріоти України.

Подробиці

Існує кілька причин, через які замість розсипчастого плову на тарілці виявляється рисова каша:

  • Невідповідний рис. Щоб приготувати справжній плов, кладіть у свій купівельний кошик той рис, на упаковці якого написано, що він розварюється і не злипається в процесі варіння.
  • Мало м’яса. Відповідно до класичного рецепту обсяг м’яса повинен дорівнювати кількості рису.
  • Неправильний посуд. Плов можна приготувати лише у казані. Якщо вже нічого немає, то підійде гусятниця з товстими стінками. Каструля не замінить необхідний посуд.
  • Відсутність зирвака. Зирвак – соковита, ароматна та смачна підлива для плову, яка виходить після того, як ви обсмажите м’ясо, цибулю та моркву, долиєте трохи води та тушкуйте цю суміш 5-10 хвилин.
  • Нестача спецій. Невід’ємні інгредієнти плову – зіра, шафран та барбарис. Крім цього, використовується сіль та перець.
  • Надлишок води. На кілограм рису і таку ж кількість м’яса потрібно 1-1,2 літри води.

Господиням на замітку! Чи потрібно зливати сік із квашеної капусти

субота, 10 травень 2025, 11:03

Квашена капуста – цінний продукт, джерело вітамінів та мінералів, передають Патріоти України. Рецептів приготування капусти багато, і кожен з них безумовно смачний та цінний. Однак є нюанси, про які не завадить знати, якщо ви плануєте квасити капусту. ...

А ви це знали? Що не можна їсти після хурми

субота, 10 травень 2025, 10:12

Вже давно на полицях наших магазинів та прилавках ринків продаються різноманітні екзотичні фрукти. Ми залюбки їх купуємо, та з насолодою споживаємо. Один з них – хурма, передають Патріоти України. Ці помаранчеві плоди мають масу корисних властивостей. ...