ТОП-6 частих помилок, які допускають при приготуванні плову навіть досвідчені господині

Навіть якщо ви закупилися найякіснішими продуктами, подрібнили всі інгредієнти відповідно до вказівок і готували плов за традиційним узбецьким рецептом, страва може не вийти, передають Патріоти України.

Подробиці

Існує кілька причин, через які замість розсипчастого плову на тарілці виявляється рисова каша:

  • Невідповідний рис. Щоб приготувати справжній плов, кладіть у свій купівельний кошик той рис, на упаковці якого написано, що він розварюється і не злипається в процесі варіння.
  • Мало м’яса. Відповідно до класичного рецепту обсяг м’яса повинен дорівнювати кількості рису.
  • Неправильний посуд. Плов можна приготувати лише у казані. Якщо вже нічого немає, то підійде гусятниця з товстими стінками. Каструля не замінить необхідний посуд.
  • Відсутність зирвака. Зирвак – соковита, ароматна та смачна підлива для плову, яка виходить після того, як ви обсмажите м’ясо, цибулю та моркву, долиєте трохи води та тушкуйте цю суміш 5-10 хвилин.
  • Нестача спецій. Невід’ємні інгредієнти плову – зіра, шафран та барбарис. Крім цього, використовується сіль та перець.
  • Надлишок води. На кілограм рису і таку ж кількість м’яса потрібно 1-1,2 літри води.

Кілька факторів визначальні: Як вибрати справжню ковбасу і не помилитися

неділя, 5 січень 2025, 23:10

Є кілька визначальних ознак справжньої корисної ковбаси, за якими ви зможете обрати натуральний і смачний продукт, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Ковбасу полюбляють усі, що не дивно, бо це смачний і поживний продукт. Напевно, багато хт...

Ви будете здивовані! Чому досвідчені господині обвалюють котлети в горіхах

неділя, 5 січень 2025, 22:10

Деякі господині завжди панірують котлети. Додаткова «оболонка» захищає м’ясну страву, зберігаючи в ній соки. Крім того, котлети виходять смачнішими: вони отримують цікавий хрускіт, передають Патріоти України. Найчастіше котлети обвалюються в борошні а...