У зернах чи мелена? Ось яку каву краще купувати та як її зберігати

Якщо ви справжній кавоман, ці поради точно будуть для вас корисними, передають Патріоти України.

Національний чемпіон і бронзовий переможець міжнародних змагань із приготування кави у джезві Іван Білоусов, менеджер компанії Idealist Coffee Co., розповів, яку каву краще обрати – в зернах чи мелену – та як її зберігати.

Що краще: кава в зернах чи мелена

Кава в зернах зберігається набагато довше, ніж мелена. Мелену каву рекомендується спожити протягом двох тижнів – одного місяця. А каву в зернах можна спокійно зберігати протягом 12-18 місяців від дати виробництва, та все ж спожити її краще протягом перших 5 місяців від дати обсмаження. Іван рекомендує зберігати каву в зернах і змелювати її безпосередньо перед приготуванням, тоді ви отримаєте яскравіший та унікальніший смак.

Зберігання кави

Зберігати каву потрібно в закритих герметичних ємностях у недоступному для сонячних променів і світла місцях. Найкраще для цього підійдуть темні герметичні банки або оригінальне паковання. Якщо це кава в пачках 100 або 250 грамів, то вони найчастіше матимуть стрічку-застібку, яка герметично закриватиметься. Такі пачки також мають клапан, який допомагає під час зберігання кави випускати газ із пачки всередині і не пропускати кисень, який негативно впливає на кавові зерна. Кава, контактуючи з киснем, окислюється і поступово вивітрюється, втрачаючи летючі смако-ароматичні сполуки.

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині обсмажують рис перед приготуванням

неділя, 6 жовтень 2024, 11:13

Рис можна сміливо зарахувати до універсальних гарнірів, оскільки його можна подавати з будь-якими стравами, передають Патріоти України. Крупа ідеально поєднується з відвареним або смаженим м’ясом, птахом, рибою та морепродуктами. Рис можна сміливо пода...

Ви будете здивовані! Чому пельмені перед варінням замочують у холодній воді

неділя, 6 жовтень 2024, 10:12

Китайські кухарі розповіли, як варити пельмені, щоб вони не розвалювалися і не лопалися в каструлі, а їхній смак був, як у ресторанної страви, передають Патріоти України. Пельмені – це страва китайської кухні, тому кому як не творцям цієї страви знати ...