Якщо ви справжній кавоман, ці поради точно будуть для вас корисними, передають Патріоти України.
Національний чемпіон і бронзовий переможець міжнародних змагань із приготування кави у джезві Іван Білоусов, менеджер компанії Idealist Coffee Co., розповів, яку каву краще обрати – в зернах чи мелену – та як її зберігати.
Кава в зернах зберігається набагато довше, ніж мелена. Мелену каву рекомендується спожити протягом двох тижнів – одного місяця. А каву в зернах можна спокійно зберігати протягом 12-18 місяців від дати виробництва, та все ж спожити її краще протягом перших 5 місяців від дати обсмаження. Іван рекомендує зберігати каву в зернах і змелювати її безпосередньо перед приготуванням, тоді ви отримаєте яскравіший та унікальніший смак.
Зберігати каву потрібно в закритих герметичних ємностях у недоступному для сонячних променів і світла місцях. Найкраще для цього підійдуть темні герметичні банки або оригінальне паковання. Якщо це кава в пачках 100 або 250 грамів, то вони найчастіше матимуть стрічку-застібку, яка герметично закриватиметься. Такі пачки також мають клапан, який допомагає під час зберігання кави випускати газ із пачки всередині і не пропускати кисень, який негативно впливає на кавові зерна. Кава, контактуючи з киснем, окислюється і поступово вивітрюється, втрачаючи летючі смако-ароматичні сполуки.
Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...