У зернах чи мелена? Ось яку каву краще купувати та як її зберігати

Якщо ви справжній кавоман, ці поради точно будуть для вас корисними, передають Патріоти України.

Національний чемпіон і бронзовий переможець міжнародних змагань із приготування кави у джезві Іван Білоусов, менеджер компанії Idealist Coffee Co., розповів, яку каву краще обрати – в зернах чи мелену – та як її зберігати.

Що краще: кава в зернах чи мелена

Кава в зернах зберігається набагато довше, ніж мелена. Мелену каву рекомендується спожити протягом двох тижнів – одного місяця. А каву в зернах можна спокійно зберігати протягом 12-18 місяців від дати виробництва, та все ж спожити її краще протягом перших 5 місяців від дати обсмаження. Іван рекомендує зберігати каву в зернах і змелювати її безпосередньо перед приготуванням, тоді ви отримаєте яскравіший та унікальніший смак.

Зберігання кави

Зберігати каву потрібно в закритих герметичних ємностях у недоступному для сонячних променів і світла місцях. Найкраще для цього підійдуть темні герметичні банки або оригінальне паковання. Якщо це кава в пачках 100 або 250 грамів, то вони найчастіше матимуть стрічку-застібку, яка герметично закриватиметься. Такі пачки також мають клапан, який допомагає під час зберігання кави випускати газ із пачки всередині і не пропускати кисень, який негативно впливає на кавові зерна. Кава, контактуючи з киснем, окислюється і поступово вивітрюється, втрачаючи летючі смако-ароматичні сполуки.

Джерело: ТСН.ua

Лише спробуйте! Цей салат з курячими серцями стане частим гостем на вашому столі

понеділок, 20 січень 2025, 19:14

Курячі серця є недооціненими. Їх частіше тушкують, додають в начинки для пиріжків, але з ними можна приготувати і смачний салат на вечерю. Це проста страва, яка стане однією з улюблених в вашому домашньому меню, передають Патріоти України. Вам знадобля...

Смакота! Ніжний сирник із курагою, що тане у роті, як суфле

понеділок, 20 січень 2025, 18:14

Якщо ви не любите довго виробляти сирники і смажити по черзі на сковорідці, то зробіть його у духовці, а потім поріжте порційно. Смак буде неймовірно ніжним і, дійсно, схожим на повітряне суфле, передають Патріоти України. На 500 г кисломолочного сиру ...