Взимку прилавки магазинів, супермаркетів, та ринки виставляють такі смачні та корисні цитрусові фрукти. Мандарини та апельсини певно полюбляють всі, особливо радіють їм дітлахи, передають Патріоти України.
Та не лише смачно їх їсти в свіжому вигляді, приготуйте з апельсином ароматний напій. Готувати цитрусовий компот-узвар не так складно, а в результаті у вас вийде справжня вітамінна бомба, така корисна довгими зимовими вечорами.
На 1,5-літрову банку вам знадобиться:
Сік із цитрусових потрібно вичавити руками і перелити його в банку об’ємом 1,5 літра. Туди ж можете закинути рештки апельсина. Всипте цукор і залийте ємність окропом. Залиште на годину, після чого поставте в холодильник. Якщо з якихось причин вам не сподобається узвар з апельсина, приготуйте ягідно-яблучний варіант.
Для цього наріжте яблуко на тонкі скибочки і додайте до нього по 10-15 ягід обліпихи та чорної смородини. Також потрібно 2-3 полунички (можна взяти заморожені). Роздавіть товкачиком або блендером всі компоненти до стану пюре, додайте цукор та сік лимона (лимонну кислоту). Залишиться наповнити банку окропом і дочекатися, поки узвар настоїться.
Простий рецепт запікання філе для салату, проте в ньому є свій особливий секрет, який полягає у додаванні французької гірчиці, що подарує пікантний присмак, передають Патріоти України. Для приготування нам буде потрібно:. Філе (куряча грудка) – 2 шт.Со...
Якщо вам треба картопля, що не розварюється, добре тримає форму, зокрема під час нарізання на кубики чи слайси, то ця кулінарна порада для вас. Обов’язково додавайте оцет у воду, він не вплине на смак, проте покращить міцність верхнього шару картоплі, ...