Все просто! Як приготувати смачну квашену капусту

Серед безлічі різноманітних за складом та смаком рецептів квашеної капусти, пропонуємо зупинитись на доволі простому, хрумкому та корисному, передають Патріоти України.

Цей “Бабусин” рецепт дуже популярний, тому що дозволяє приготувати найкращу квашену капусту.

Подробиці

Які потрібні інгредієнти:

  1. капуста – 6 кг;
  2. морква – 1,5 кг;
  3. сіль – 0,15 кг.

Покрокове приготування

  1. Приготування страви починають з того, що шаткують капусту соломкою. Для моркви беруть тертку з великими зубчиками та натирають усі 1,5 кг коренеплоду.
  2. Далі готують відповідний посуд. На дно кидають пару парасольок кропу, а потім шарами викладають капусту та моркву.
  3. Після закладання овочі солять і мнуть товкачкою до виділення соку. Потім знову слідує капустяно-морквяний шар, який потрібно посолити. Так продовжують доти, доки не будуть використані всі підготовлені овочі.
  4. Далі на масу ставлять тарілку, на яку ставлять вантаж. У такому вигляді капусту залишають на 3 доби за кімнатної температури.
  5. Періодично потрібно прибирати вантаж і протикати капусту, щоб виходив вуглекислий газ. В іншому випадку готова страва може гірчити.
  6. Через три дні залишиться лише розкласти капусту по банках та відправити на зберігання у холодне місце. Наприклад, у холодильник.

Не відірватися! Як приготувати вдома кавовий сироп, щоб був смачніший за магазинний

субота, 6 вересень 2025, 12:30

Сироп, який ми додаємо у каву, можна досить просто і швидко приготувати вдома, щоб не витрачати на цього купу грошей у магазині чи кав’ярні, передають Патріоти України. До того ж смак цього сиропу буде не лише не гіршим, але і набагато кращим, адже ви ...

Один секрет - і ваші котлети ніколи не будуть сухими. Жодної цибулі!

субота, 6 вересень 2025, 12:09

Фрикадельки чи котлети без цибулі? Здається, це неможливо, адже в більшості сімей саме смажена цибуля вважається обов’язковим інгредієнтом. Але виявляється, що її можна легко замінити іншим овочем - і страва стане ще ніжнішою та соковитішою, передають ...