Ви будете здивовані! Чому пельмені перед варінням замочують у холодній воді

Китайські кухарі розповіли, як варити пельмені, щоб вони не розвалювалися і не лопалися в каструлі, а їхній смак був, як у ресторанної страви, передають Патріоти України.

Подробиці

Пельмені – це страва китайської кухні, тому кому як не творцям цієї страви знати секрети її приготування.

Перед варінням варто замочити пельмені у прохолодній воді на 3 хвилини.

Це потрібно для того, щоб довести пельмені до кімнатної температури. З пельменями у холодній воді нічого не станеться.

Далі китайці рекомендують дотримуватися принципу «три склянки холодної води».

Пельмені лопаються від перепаду температур, тому їх не можна кидати у киплячу воду.

Киньте пельмені в гарячу воду, дочекайтеся, поки вона закипить, і влийте склянку холодної води в каструлю. Повторіть, коли вода знову почне закипати.

Напевно, ви здивовані таким способом варіння, адже на упаковці часто написано «киньте пельмені в киплячу воду». Це помилка.

За такого способу приготування тісто готується повільніше, а м’ясна начинка швидше.

Як результат – пельмені виходять не лише гарними на вигляд, але й дуже соковитими, як у ресторані.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...