Ви будете здивовані! Що станеться з організмом, якщо вживати йогурт щодня

Щоденне вживання йогурту може стати справжнім ритуалом для підтримки здоров'я та гарного самопочуття, передають Патріоти України.

Цей кисломолочний продукт багатий на корисні пробіотики, білки, кальцій та вітаміни, що позитивно впливають на роботу травної системи, зміцнюють імунітет та допомагають підтримувати здоров'я кісток.

Проте, як і з будь-яким продуктом, важливо знати міру та обирати йогурти без зайвих додатків.

Розповімо, що станеться за два тижні з організмом, якщо регулярно їсти йогурт.

Найкраще обирати грецький йогурт, який містить багато білка і не містить цукру. Доповнювати смак можна ягодами, фруктами, горіхами, якщо хочеться отримати більш солодкий смак додавай трохи меду. Втім, йогурт можна перетворити на більш ситну страву – якщо використовувати її як соус до м'яса та салату.

Головна властивість йогурту, про який всі знають – сприятливий вплив на мікрофлору кишечника. А ще такі регулярні перекуси допоможуть контролювати харчову поведінку.

Вже приблизно через два тижні регулярного вживання йогурту почнете помічати, що вам хочеться їсти менше солодощів та шкідливих продуктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як кефір та йогурт впливають на кишківник: пояснення

Живіт після такого перекусу почуватиметься набагато комфортніше, ніж після булочок чи сухих перекусів - без неприємної тяжкості та частих запорів.

Адже коли немає здуття, фігура однозначно виглядає стрункішою, що дозволяє носити облягаючий одяг.

Завдяки благотворному впливу на ШКТ, вживання йогурту може опосередковано вплинути і на стан шкіри та допоможе позбавитися від висипань - у тому випадку, якщо поява прищів пов'язана саме з твоїм раціоном, який не дуже корисний.

На замітку тим, хто на дієті: Які продукти містять найбільше білка

неділя, 8 червень 2025, 13:05

Ось список продуктів, які містять найбільше білка — як тваринного, так і рослинного походження. Вони підходять для нарощування м’язів, схуднення або просто здорового харчування, передають Патріоти України. . Хочеш — можу скласти добовий білковий раціо...

А ви це знали? Навіщо додавати молоко при варінні рису

неділя, 8 червень 2025, 12:07

З огляду на популярність рису як гарніру, варіння цієї каші є досить частою дією на кухні. При цьому господиням далеко не завжди вдається домогтися появи в страви потрібної консистенції. Іноді каша виходить не розсипчастою, а в’язкою та липкою, передаю...