Ви могли це не знати! Як треба правильно варити вівсянку, щоб не втратити її корисні властивості

Вівсянка — популярний сніданок. Особливо смакує, коли додати фрукти, ягоди, арахісову пасту або просто ложку варення, передають Патріоти України.

Вівсянка хоча й проста в приготування, проте в процесі можна втратити її поживні речовини. Щоб цього не сталося, треба все правильно зробити. По-перше, варто готувати на воді, а не на молоці. По-друге, треба дотримуватися пропорцій:

  • Рідка каша. На 1 частину крупи треба 3 склянки води.
  • Густа каша. На 1 частину крупи треба 2 склянки води.

Як приготувати

Доведіть воду до кипіння, а потім додайте вівсяні пластівці. Як тільки почнеться кипіння, прикрутіть вогонь. Періодично помішуйте кашу. Готову вівсянку треба накрити кришкою та дати їй 5 хвилин постояти.

Смачного!

На замітку тим, хто на дієті: Які продукти містять найбільше білка

неділя, 8 червень 2025, 13:05

Ось список продуктів, які містять найбільше білка — як тваринного, так і рослинного походження. Вони підходять для нарощування м’язів, схуднення або просто здорового харчування, передають Патріоти України. . Хочеш — можу скласти добовий білковий раціо...

А ви це знали? Навіщо додавати молоко при варінні рису

неділя, 8 червень 2025, 12:07

З огляду на популярність рису як гарніру, варіння цієї каші є досить частою дією на кухні. При цьому господиням далеко не завжди вдається домогтися появи в страви потрібної консистенції. Іноді каша виходить не розсипчастою, а в’язкою та липкою, передаю...