А ви це знали? У яку воду кидати картоплю для супу - холодну чи киплячу

Здається, що може бути простіше вареної картоплі? Насправді, залежно від того, вариться картопля для салату, пюре або просто як гарнір, є свої маленькі нюанси. Також потрібно знати, коли слід приступати до варіння картоплі при приготуванні супу - у холодній чи киплячій воді, передають Патріоти України.

Подробиці

Насправді картопля у киплячій та холодній воді вариться однаково.

Щоб зберегти корисні властивості та вітаміни, потрібно регулювати температуру.

У мундирах картоплю варять лише у холодній воді.

Очищені картоплини слід варити в киплячій воді.

Пов’язано це правило з тим, що опущена в киплячу воду картопля покривається крохмалем і зберігає майже всі вітаміни.

Водночас температура води не впливає на смакові властивості готової страви.

Що стосується картоплі, яка вариться для супу, то нарізані кубики кладуться воду, що кипить на повільному вогні.

У майбутній суп картоплю кладуть останньою з усіх інгредієнтів, адже нарізана кубиками вона вариться досить швидко.

ТОП-5 продуктів, які ефективно знижують стрес

п’ятниця, 26 грудень 2025, 23:10

Є 5 продуктів, які ефективно знижують стрес, передають Патріоти України.

Ви могли це не знати! ТОП-4 популярні продукти, які закупорюють артерії та заважають схуднути

п’ятниця, 26 грудень 2025, 19:05

Стан серцево-судинної системи безпосередньо залежить від щоденних харчових звичок. Навіть знайомі та, на перший погляд, "білкові" продукти можуть непомітно шкодити здоров’ю судин, підвищувати рівень холестерину та ускладнювати контроль ваги, передають ...