Цікаві результати дослідження, опубліковані у журналі American Journal of Clinical Nutrition, свідчать, що вживання двох цілих яблук щодня допомагає, передають Патріоти України.
Це ж дослідження показує, що для такого позитивного впливу на організм потрібно вживати саме два яблука, а не пити яблучний сік. У дослідженні, в якому взяли участь 40 людей, половина учасників щодня протягом восьми тижнів з’їдала по два яблука, а інша група – випивала напій із яблучного соку, який містив кількість цукру, як у двох яблуках.
Експеримент виявив, що коли люди вживали цілі яблука, а не яблучний сік, рівень холестерину у їхній крові був нижчий. В результаті експерименту дослідники дійшли висновку, що сполуки, які містяться в цілих яблуках відіграють важливу роль у зміцненні здоров’я серця. Позитивний вплив на організм мають клітковина, поліфеноли та антиоксиданти, які містяться в цілих яблуках.
Яблука містять багато пектину, специфічного типу харчових волокон, які впливають на наш метаболізм жирів. Пектин, поряд з іншими типами клітковини, є хорошим джерелом їжі для корисних бактерій в кишківнику людини, відомих як мікробіом.
Окрім того, яблука багаті вітамінами A, С, В1, В2, РР і Е, а також магнієм, фосфором, йодом, залізом, селеном, калієм, кальцієм, цинком.
Однією з корисних властивостей фруктів є зниження ризику розвитку діабету II типу, що пояснюється наявністю у фруктах поліфенольних антиоксидантів – кверцетину та флоридину. Протизапальна речовина кверцетину допомагає у разі резистентності до інсуліну, яка є основним фактором розвитку діабету. Також вважається, що флоридзин зменшує всмоктування цукру в кишківнику і тим самим знижує його рівень у крові. Яблучна шкірка містить антиоксидант — кверцетин, що допомагає регулювати роботу імунної системи та зменшує запалення.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...