Чому потрібно щодня з'їдати по два яблука, а не пити сік - результати дослідження

Чому потрібно щодня з'їдати по два яблука, а не пити сік: результати дослідження

Цікаві результати дослідження, опубліковані у журналі American Journal of Clinical Nutrition, свідчать, що вживання двох цілих яблук щодня допомагає, передають Патріоти України.

  • знизити рівень холестерину,
  • знизити ризик серцевого нападу,
  • знизити ризик інсульту.

Це ж дослідження показує, що для такого позитивного впливу на організм потрібно вживати саме два яблука, а не пити яблучний сік. У дослідженні, в якому взяли участь 40 людей, половина учасників щодня протягом восьми тижнів з’їдала по два яблука, а інша група – випивала напій із яблучного соку, який містив кількість цукру, як у двох яблуках.

Експеримент виявив, що коли люди вживали цілі яблука, а не яблучний сік, рівень холестерину у їхній крові був нижчий. В результаті експерименту дослідники дійшли висновку, що сполуки, які містяться в цілих яблуках відіграють важливу роль у зміцненні здоров’я серця. Позитивний вплив на організм мають клітковина, поліфеноли та антиоксиданти, які містяться в цілих яблуках.

Яблука містять багато пектину, специфічного типу харчових волокон, які впливають на наш метаболізм жирів. Пектин, поряд з іншими типами клітковини, є хорошим джерелом їжі для корисних бактерій в кишківнику людини, відомих як мікробіом.

Окрім того, яблука багаті вітамінами A, С, В1, В2, РР і Е, а також магнієм, фосфором, йодом, залізом, селеном, калієм, кальцієм, цинком.

Однією з корисних властивостей фруктів є зниження ризику розвитку діабету II типу, що пояснюється наявністю у фруктах поліфенольних антиоксидантів – кверцетину та флоридину. Протизапальна речовина кверцетину допомагає у разі резистентності до інсуліну, яка є основним фактором розвитку діабету. Також вважається, що флоридзин зменшує всмоктування цукру в кишківнику і тим самим знижує його рівень у крові. Яблучна шкірка містить антиоксидант — кверцетин, що допомагає регулювати роботу імунної системи та зменшує запалення.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...