Якщо іржавіють кришки на банках: ТОП-3 перевірених способи, щоб врятувати консервацію

Якщо у вас є льох, де ви зберігаєте банки з консервами, і кришки на них почали іржавіти, то вам варто вжити заходів, щоб зберегти продукти в належному стані. У цій статті ми розповімо, як врятувати кришки від іржі в погребі, передають Патріоти України.

Для початку потрібно розібратися, чому іржавіють кришки на банках. Тут все досить просто: це відбувається через вплив вологи та кисню. Якщо в погребі висока вологість, то ви зіткнетеся з утворенням конденсату на кришці, а потім з її окисленням.

Що зробити, щоб не іржавіли кришки на банках - спосіб 1

Якщо нормалізувати вологість в погребі не виходить, то кришки на банках слід змаститисиліконовою змазкою. Вона безпечна для людини і не має ніякого специфічного запаху. Просто нанесіть мастило на кришку тонким шаром, використовуючи пензлик або серветку.

Як врятувати кришки від іржі в погребі - спосіб 2

Щільно оберніть горловину банки пакетом або плівкою і просто закріпіть її гумкою або мотузкою. Це запобіжить потраплянню вологи на кришки і вбереже її від іржі.

Як захистити металеві кришки від іржі - спосіб 3

Якщо у вас немає силіконової змазки, то є ще один засіб, ніж змастити кришки, щоб не іржавіли в погребі. Використовуйтезвичайну соняшникову олію або інший жир. Так, це не дуже естетично, але працює. Просто періодично змащуйте кришки олією, і вони не будуть іржавіти.

Корисна порада: якщо кришка заіржавіла, то очистити її можна за допомогою харчової соди. Розведіть порошок водою до стану кашки і нанесіть на кришку хвилин на 30. Після цього потріть жорсткою щіткою або кулькою з алюмінієвої фольги.

Важливо! Не вживайте в їжу консерви, якщо кришка на них поржавіла з внутрішньої сторони - це може бути небезпечно для здоров'я. До того ж, іржа, контактуючи з продуктом, псує його смак та запах.

От у чому секрет! Чим змастити відбивні за годину до смаження

четвер, 23 травень 2024, 18:08

Перед обсмажуванням м’яса товсті шматки бажано зробити плоскішими за допомогою відбивного молотка. Однак ця процедура далеко не завжди дозволяє досягти ідеального результату. М’ясний продукт може залишитися жорстким. В результаті готове блюдо буде важк...

Варто знати! У якому разі макарони після варіння обов’язково промивають водою

четвер, 23 травень 2024, 17:08

Макарони – гарний гарнір, який допоможе в потрібний момент. При приготуванні цієї страви потрібно точно дотримуватись рецепту. Запобігти злипанню макаронів можна, якщо слідувати порадам досвідчених кухарів. Деякі господарки сумніваються, чи треба проми...