Не відірватися! Простий рецепт яблучного пирога, що тане в роті


Любите яблучні пироги, але не знайшли свій ідеальний рецепт? Тоді спробуйте цей! Завдяки йому пиріг виходить ніжним, смачним, м’яким. А готується просто і швидко, передають Патріоти України.

Які інгредієнти потрібні:

  • 150 г борошна;
  • 3 яйця;
  • 1 ч. л. пекарського порошку;
  • 100 г молока;
  • дрібка солі;
  • 1 лимон;
  • 120 г коричневого цукру (підійде і білий);
  • 1 кг твердих яблук кислих сортів (вже без шкірки і серцевини).

Для апетитної скоринки пирога беремо:

  • 15 г масла вершкового;
  • 20 г коричневого або білого цукру.

Приступаємо до процесу приготування:

Для початку проведемо підготовчі роботи з формою. Її розмір повинен бути 22-23 сантиметри. Застеляємо пекарським папером, змащуємо вершковим маслом, обсипаємо манною крупою і струшуємо зайве.

Включаємо відразу духовку. Температуру ставимо 180°.

Ріжемо очищені яблука на тоненькі пластини і скроплюємо соком половини лимона, щоб не потемніли.

Яйця розбиваємо в глибокий посуд, всипаємо цукор і трохи збиваємо. Вливаємо молоко.

Борошно і пекарський порошок з’єднуємо і просіваємо. Цедру з лимона натираємо і додаємо в борошно. Перетираємо.

В борошняну суміш вливаємо яєчну і вимішуємо тісто. Виливаємо його на яблука, акуратно перемішуємо, щоб фрукти були як-би в плівці.

Перекладаємо в форму і трохи притискаємо долонею.

Посипаємо цукром і розкладаємо шматочки масла.

Розміщуємо в духовку і печемо від 40 до 60 хвилин в залежності від вашої духовки.

Готово! Повірте, вийде така смакота, що ви будете хотіти готувати цей пиріг знову і знову!

Ефект приємно здивує! ТОП-9 продуктів на сніданок, які зроблять день продуктивним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:44

Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...

Ви могли цього не знати! Ось як впливає вживання родзинок на організм

п’ятниця, 22 листопад 2024, 7:50

Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти Украї...