Не відірватися! Простий рецепт яблучного пирога, що тане в роті


Любите яблучні пироги, але не знайшли свій ідеальний рецепт? Тоді спробуйте цей! Завдяки йому пиріг виходить ніжним, смачним, м’яким. А готується просто і швидко, передають Патріоти України.

Які інгредієнти потрібні:

  • 150 г борошна;
  • 3 яйця;
  • 1 ч. л. пекарського порошку;
  • 100 г молока;
  • дрібка солі;
  • 1 лимон;
  • 120 г коричневого цукру (підійде і білий);
  • 1 кг твердих яблук кислих сортів (вже без шкірки і серцевини).

Для апетитної скоринки пирога беремо:

  • 15 г масла вершкового;
  • 20 г коричневого або білого цукру.

Приступаємо до процесу приготування:

Для початку проведемо підготовчі роботи з формою. Її розмір повинен бути 22-23 сантиметри. Застеляємо пекарським папером, змащуємо вершковим маслом, обсипаємо манною крупою і струшуємо зайве.

Включаємо відразу духовку. Температуру ставимо 180°.

Ріжемо очищені яблука на тоненькі пластини і скроплюємо соком половини лимона, щоб не потемніли.

Яйця розбиваємо в глибокий посуд, всипаємо цукор і трохи збиваємо. Вливаємо молоко.

Борошно і пекарський порошок з’єднуємо і просіваємо. Цедру з лимона натираємо і додаємо в борошно. Перетираємо.

В борошняну суміш вливаємо яєчну і вимішуємо тісто. Виливаємо його на яблука, акуратно перемішуємо, щоб фрукти були як-би в плівці.

Перекладаємо в форму і трохи притискаємо долонею.

Посипаємо цукром і розкладаємо шматочки масла.

Розміщуємо в духовку і печемо від 40 до 60 хвилин в залежності від вашої духовки.

Готово! Повірте, вийде така смакота, що ви будете хотіти готувати цей пиріг знову і знову!

Водіям на замітку! Що тепер потрібно мати в авто, щоб уникнути штрафу, арешту та позбавлення прав

понеділок, 19 травень 2025, 9:44

Українським автовласникам варто негайно перевірити багажник — відтепер відсутність аптечки, вогнегасника чи знака аварійної зупинки може коштувати не лише штрафу, а й водійського посвідчення або навіть арешту. Про це повідомило видання Uamotors, переда...

Дачникам на замітку! Які дерева не можна обрізати навесні в жодному разі та чому

понеділок, 19 травень 2025, 9:30

Поки на гілочках не з'явилося листя, не проводять обрізання слив, вишень, черешень, персика, аличі, мигдалю і абрикоса. Ці плодові дерева можна обрізати лише тоді, коли вони вийшли зі стану спокою. Якщо ж не прислухатися до цієї поради — пошкодите, пер...