Поширена помилка, про яку мало хто знає: Як насправді треба варити картоплю

Хоч і здається, що зварити картоплю зовсім нескладно, та є одна поширена помилка, якої кулінари припускаються раз у раз. Про неї розповідаємо разом із Pixelinform, передають Патріоти України.

В чому полягає помилка

Багато людей для приготування пюре заливають картоплю холодною водою, і лише потім варять. Це неприпустима помилка.

Для приготування гарніру сиру картоплю слід класти вже в киплячу воду. Важливий і момент додавання солі — її слід покласти в каструлю, коли картопля вже стане м’якою. Річ у тім, що, якщо картопля буде нагріватись разом із водою, частина смаку піде у воду. І навпаки — окріп "запечатає" речовини у овочі.

Цей же принцип працює, коли вам потрібен смак картоплі у воді — наприклад, для приготування супу чи борщу, щоб отримати смачний бульйон. При цьому додавати сіль потрібно в той момент, коли картопля стала м’якою. Так можна отримати дуже смачний гарнір до соковитих котлет.

Стюардеси в шоці! Найпоширеніші помилки пасажирів у літаках

середа, 20 серпень 2025, 10:10

Бортпровідники часто стикаються з однією з найпоширеніших проблем на борту літаків - пасажири забувають закривати двері туалету. Це відбувається як під час користування приміщенням, так і після нього, повідомляють досвідчені члени екіпажу, які побажали...

Є секрет! Як справити неймовірне перше враження і залишитися в пам’яті надовго

середа, 20 серпень 2025, 9:12

Перше враження можна справити лише один раз. Другого шансу не буде. Але як зробити його по-справжньому незабутнім - на співбесіді, побаченні чи світській зустрічі, передають Патріоти України. Будьте цікавими Люди запам’ятовують тих, хто їм цікавий. Не...