Поширена помилка, про яку мало хто знає: Як насправді треба варити картоплю

Хоч і здається, що зварити картоплю зовсім нескладно, та є одна поширена помилка, якої кулінари припускаються раз у раз. Про неї розповідаємо разом із Pixelinform, передають Патріоти України.

В чому полягає помилка

Багато людей для приготування пюре заливають картоплю холодною водою, і лише потім варять. Це неприпустима помилка.

Для приготування гарніру сиру картоплю слід класти вже в киплячу воду. Важливий і момент додавання солі — її слід покласти в каструлю, коли картопля вже стане м’якою. Річ у тім, що, якщо картопля буде нагріватись разом із водою, частина смаку піде у воду. І навпаки — окріп "запечатає" речовини у овочі.

Цей же принцип працює, коли вам потрібен смак картоплі у воді — наприклад, для приготування супу чи борщу, щоб отримати смачний бульйон. При цьому додавати сіль потрібно в той момент, коли картопля стала м’якою. Так можна отримати дуже смачний гарнір до соковитих котлет.

ТОП-5 продуктів, які ефективно знижують стрес

п’ятниця, 26 грудень 2025, 23:10

Є 5 продуктів, які ефективно знижують стрес, передають Патріоти України.

Ви могли це не знати! ТОП-4 популярні продукти, які закупорюють артерії та заважають схуднути

п’ятниця, 26 грудень 2025, 19:05

Стан серцево-судинної системи безпосередньо залежить від щоденних харчових звичок. Навіть знайомі та, на перший погляд, "білкові" продукти можуть непомітно шкодити здоров’ю судин, підвищувати рівень холестерину та ускладнювати контроль ваги, передають ...