Поширена помилка, про яку мало хто знає: Як насправді треба варити картоплю

Хоч і здається, що зварити картоплю зовсім нескладно, та є одна поширена помилка, якої кулінари припускаються раз у раз. Про неї розповідаємо разом із Pixelinform, передають Патріоти України.

В чому полягає помилка

Багато людей для приготування пюре заливають картоплю холодною водою, і лише потім варять. Це неприпустима помилка.

Для приготування гарніру сиру картоплю слід класти вже в киплячу воду. Важливий і момент додавання солі — її слід покласти в каструлю, коли картопля вже стане м’якою. Річ у тім, що, якщо картопля буде нагріватись разом із водою, частина смаку піде у воду. І навпаки — окріп "запечатає" речовини у овочі.

Цей же принцип працює, коли вам потрібен смак картоплі у воді — наприклад, для приготування супу чи борщу, щоб отримати смачний бульйон. При цьому додавати сіль потрібно в той момент, коли картопля стала м’якою. Так можна отримати дуже смачний гарнір до соковитих котлет.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.