Що станеться, якщо кожного дня їсти груші: Дослідження вчених показали приголомшливі результати

Груші є прекрасним джерелом вітамінів і мінералів, тому вони здатні запобігти ризику розвитку діабету ІІ типу, ішемічної хвороби серця та онкології, передають Патріоти України.

Всі груші, незалежно від сорту, форми та кольору багаті на поживні речовини. Ці фрукти є відмінними помічниками у боротьбі з хворобами. А також прекрасно насичують наш організм корисними речовинами, пише Сleveland Сlinic.

Чим корисні груші для здоров’я людини

«Груші вкрай корисні для здоров’я кожного з нас, практично всі люди можуть їх їсти. Ці фрукти покращують травлення і мають безліч переваг для здоров’я. Якщо вам хочеться чогось солоденького, вони стануть ідеальною закускою», - говорить доктор медичних наук Бет Червоні.

Груші належать до родини розоцвітих, які і яблука, вишні, абрикоси та персики. Фрукти можуть відрізнятися текстурою, кольором, формою та смаком, попри це абсолютно всі сорти корисні. Вони є джерелом антиоксидантів, клітковини, вітаміну С і калію, завдяки чому знижують ризик появи багатьох захворювань.

Груша середнього розміру забезпечить 9% добової норми вітаміну С, 7% добової норми вітаміну К, 5% - вітаміну В6 і 4% добової норми калію.

Що лікують груші

  • Допомагають контролювати рівень цукру в крові та знижують ризик розвитку діабету ІІ типу. У середній груші міститься чверть добової норми клітковини, яка стабілізує рівень глюкози в організмі. Дослідники визначили, що з’їдені груші за тиждень знижують ризик захворювання діабетом ІІ типу на 3%.
  • Знімають закрепи та покращують травлення. Клітковина що міститься у груші, покращує здатність калових мас рухатися кишківником. Аби отримати найбільшу користь від фрукту, не варто його чистити.
  • Зменшують запалення в організмі. Так як груші багаті на антиоксиданти, то вони здатні зменшити запальні процеси завдяки флавоноїдам - антиоксидантним сполукам. Антиоксиданти знижують ризик раку, серцево-судинних захворювань, бактеріальних, грибкових та вірусних інфекцій. Також груші здатні попередити хворобу Альцгеймера, Паркінсона та деменцію.
  • Сприяють здоров’ю серцево-судинної системи. Ці фрукти дуже корисні для серця. Вони містять пігменти – антоціани, які захищають від ішемічної хвороби серця. А калій, що міститься у фруктах, здатен знижувати високий кров’яний тиск.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...