Від нальоту не лишиться і сліду - геніальний трюк для чищення унітазу

Основна причина вапняного нальоту - мінеральні солі, що містяться у жорсткій водопровідній воді. Осідаючи на різних поверхнях, вони утворюють стійкий наліт, який не здатні відмити навіть дорогі хімічні засоби, передають Патріоти України.

Вапняний наліт накопичується на стінках унітазу, залишаючи після себе плями, які можуть вплинути на роботу сантехніки. Видання Express розповіло про геніальний трюк для чищення унітазу.

Окрім популярних домашніх розчинів, у складі яких зазвичай абразивні частинки соди, оцет чи лимонна кислота, можна спробувати доволі нетривіальний спосіб очищення. Сара Демпсі, експертка із прибирання, пропонує використати неочікуваний засіб.

"Один із моїх улюблених способів прибирання – використовувати колу для чищення туалету", – зазначила фахівчиня.

Це може прозвучати незвично, але кола насправді має багато дуже ефективних очисних властивостей.

Крок 1. Придбайте пляшку коли та вилийте напій по краях унітазу.

Крок 2. Засобу потрібен час, щоб подіяти. Лишіть колу стікати та робити свою справу мінімум на годину.

Крок 3. Прочистіть стінки унітазу, використовуючи жорстку щітку або йоржик. Це ефективно видалить стійкі плями з унітазу та зробить його свіжим і чистим".

Експерт з прибирання каже, що саме вугільна кислота в газованому напої допомагає очистити плями. Кола допоможе видалити вапняний наліт з чаші, але також важливо очистити сидіння.

"Використовуйте універсальний засіб для чищення ванної кімнати, щоб належним чином очистити всі ділянки кришки та сидіння унітазу з обох боків", – запропонувала Сара.

Не забудьте протерти ручку змиву унітазу дезінфікуючою серветкою – робити це потрібно принаймні один раз на день.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.