"Ідеальний хрускіт гарантовано": Клопотенко поділився швидким рецептом малосольних огірків

Відомий кулінар Євген Клопотенко поділився рецептом малосольних огірків. Патріоти України пропонують скуштувати їх і вам.

За його словами, процес приготування досить швидкий та дуже простий — засоливши вранці баночку, ввечері можна подавати огірки на стіл. Огірочки виходять з ідеальним хрустом.

Малосольні огірки

Інгредієнти на 2-х літрову банку

1−1,5 кг огірків
2 ст. л. солі

1 пучок спецій (листя вишні, смородини, корінь і листя хрону, суцвіття кропу)

10 г перцю чилі
500−800 мл води (ідеально газованої)

1 головка часнику

Приготування

Візьміть огірки до 10 сантиметрів, з красивими бульбашками і без жовтизни. Помийте їх, викладіть в миску і залийте водою. Залиште на 20−30 хвилин. Такий прийом дозволить отримати вам ідеальні хрусткі огірочки.

Листя хрону, вишні та смородини помийте і крупно поріжте. Цей пряний букет додасть огіркам неповторний смак, тому, чим більше буде листя, тим краще.

Перець чилі треба порізати тонкими кружечками. Мені дуже подобається, коли в огірках є зовсім непомітна гострота. Якщо хочете ще гостріше, візьміть більше перцю.

На дно банки викладіть порізані листя, суцвіття кропу, корінь хрону, зубчики часнику і шматочки гострого перцю. Зверху викладіть огірки. Їх потрібно викласти дуже щільно, щоб вони зайняли всю банку. Зверху насипте сіль.

Залийте огірки газованою водою. Потрібно використовувати звичайну столову воду з нейтральним смаком. Можна брати слабо або сильногазовану воду. Вода повинна бути кімнатної температури.

Після того, як ви залили огірки, залиште їх на 2 години при кімнатній температурі, після чого помістіть в холодильник. Через 3−4 години можна діставати і пробувати.

Якщо ви любите більш солоні огірки, трохи збільште час засолювання огірків.

Ви їсте сир неправильно - уникайте цих комбінацій

субота, 25 жовтень 2025, 17:15

Кисломолочний сир - корисний і поживний продукт, багатий на білок і кальцій. Проте деякі комбінації можуть негативно впливати на травлення та загальний стан організму, передають Патріоти України. Три продукти, які не можна поєднувати з кисломолочним си...

Є перевірений метод! Горох розвариться за лічені хвилини - секрет для господинь

субота, 25 жовтень 2025, 11:22

Страви з горохом є дуже популярними в Україні. Щоб суттєво скоротити час варіння гороху (до 10−15 хвилин), його необхідно правильно підготувати, уникаючи двох поширених помилок: недостатнього промивання та замочування у холодній воді, пише ТСН, передаю...