"Ідеальний хрускіт гарантовано": Клопотенко поділився швидким рецептом малосольних огірків

Відомий кулінар Євген Клопотенко поділився рецептом малосольних огірків. Патріоти України пропонують скуштувати їх і вам.

За його словами, процес приготування досить швидкий та дуже простий — засоливши вранці баночку, ввечері можна подавати огірки на стіл. Огірочки виходять з ідеальним хрустом.

Малосольні огірки

Інгредієнти на 2-х літрову банку

1−1,5 кг огірків
2 ст. л. солі

1 пучок спецій (листя вишні, смородини, корінь і листя хрону, суцвіття кропу)

10 г перцю чилі
500−800 мл води (ідеально газованої)

1 головка часнику

Приготування

Візьміть огірки до 10 сантиметрів, з красивими бульбашками і без жовтизни. Помийте їх, викладіть в миску і залийте водою. Залиште на 20−30 хвилин. Такий прийом дозволить отримати вам ідеальні хрусткі огірочки.

Листя хрону, вишні та смородини помийте і крупно поріжте. Цей пряний букет додасть огіркам неповторний смак, тому, чим більше буде листя, тим краще.

Перець чилі треба порізати тонкими кружечками. Мені дуже подобається, коли в огірках є зовсім непомітна гострота. Якщо хочете ще гостріше, візьміть більше перцю.

На дно банки викладіть порізані листя, суцвіття кропу, корінь хрону, зубчики часнику і шматочки гострого перцю. Зверху викладіть огірки. Їх потрібно викласти дуже щільно, щоб вони зайняли всю банку. Зверху насипте сіль.

Залийте огірки газованою водою. Потрібно використовувати звичайну столову воду з нейтральним смаком. Можна брати слабо або сильногазовану воду. Вода повинна бути кімнатної температури.

Після того, як ви залили огірки, залиште їх на 2 години при кімнатній температурі, після чого помістіть в холодильник. Через 3−4 години можна діставати і пробувати.

Якщо ви любите більш солоні огірки, трохи збільште час засолювання огірків.

Яку помилку більшість з нас робить при заварюванні чаю

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:12

Заварюючи чай, багато людей навіть не замислюються про правильну тривалість цього процесу. Одні любителі чайного напою явно поспішають, прибираючи пакетик із окропу зарано. Інші гурмани надовго залишають мішечки у гарячій воді та виймають їх лише після...

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...