Смачно, корисно й дуже бюджетно: Рецепт буряка по-корейськи

Салат з буряка

Його появою ми зобов’язані моркві по-корейськи, рецепт якої й був пізніше адаптований для приготування буряка. Одразу обирайте солодкий і яскравий буряк, а от кількість перцю та часнику можна підбирати до смаку, виходячи з того, наскільки гострі страви ви любите, пояснює кулінарка Світлана Юрченко.

Інгредієнти:

2 червоних буряки (більші від середнього розміру)

4−5 зубки часнику

50−75 мл соняшникової олії

3 ст. л. оцту 9%

3 ст. л. цукру

сіль — до смаку

10 волоських горіхів

0,5 ч. л. перцю чилі

чорний мелений перець на кінчику ножа

Суміш спецій:

1 ч. л. сушеної петрушки

1 ч. л. чорного духмяного перцю

1 ч. л. гвоздики

2 ч. л. коріандру

Приготування

Буряк натираємо на «корейську тертушку», додаємо подрібнений часник, змелені горіхи, 1 ч. л. суміші приправ, сіль, цукор, оцет, олію, 0,5 ч. л. перцю чилі та мелений чорний перець. Все перемішуємо добре руками та залишаємо на 3−5 годин в прохолодному місці.

ТОП-6 хитрощів, які дозволять приготувати смачні котлети

вівторок, 13 травень 2025, 13:05

Якщо котлети не розвалилися на сковороді, вийшли цілісні, м’які, ніжні і соковиті, то можна з упевненістю говорити про кулінарний успіх. Справа в тому, що приготувати ідеальну м’ясну страву досить складно. У багатьох випадках страва втрачає цілісність ...

Це здивує! Що буде з організмом, якщо відмовитися від кави на користь чаю

вівторок, 13 травень 2025, 11:22

Кожна друга людина на Землі обирає саме чай замість кави. До речі, цей напій більш популярний а Англії, а не на батьківщині - у Китаї, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Саме в чорному чаї є багато корисних елементів, які позитивно впливаю...