Смачно, корисно й дуже бюджетно: Рецепт буряка по-корейськи

Салат з бурякаСалат з буряка

Його появою ми зобов’язані моркві по-корейськи, рецепт якої й був пізніше адаптований для приготування буряка. Одразу обирайте солодкий і яскравий буряк, а от кількість перцю та часнику можна підбирати до смаку, виходячи з того, наскільки гострі страви ви любите, пояснює кулінарка Світлана Юрченко.

Інгредієнти:

2 червоних буряки (більші від середнього розміру)

4−5 зубки часнику

50−75 мл соняшникової олії

3 ст. л. оцту 9%

3 ст. л. цукру

сіль — до смаку

10 волоських горіхів

0,5 ч. л. перцю чилі

чорний мелений перець на кінчику ножа

Суміш спецій:

1 ч. л. сушеної петрушки

1 ч. л. чорного духмяного перцю

1 ч. л. гвоздики

2 ч. л. коріандру

Приготування

Буряк натираємо на «корейську тертушку», додаємо подрібнений часник, змелені горіхи, 1 ч. л. суміші приправ, сіль, цукор, оцет, олію, 0,5 ч. л. перцю чилі та мелений чорний перець. Все перемішуємо добре руками та залишаємо на 3−5 годин в прохолодному місці.

Не кожна господиня знає цю хитрість! Як почистити каструлю від варення, що пригоріло

понеділок, 7 квітень 2025, 16:15

Емальований посуд добре переносить очищення абразивними засобами. Якщо ви не встежили і варення пригоріло, то не поспішайте відтирати скребком або металевою губкою нагар. Так ви ризикуєте зіпсувати емаль і повністю зіпсувати посуд, передають Патріоти У...

Як правильно вибрати куряче філе - ось на що звертають увагу досвідчені господині

понеділок, 7 квітень 2025, 15:14

Куряче філе для багатьох господинь є основним м’ясним продуктом, на основі якого вони готують обіди та вечері. Тому важливо вміти вибирати свіже куряче філе. Іноді є ризик купити філе неналежної якості. На які важливі деталі варто звернути увагу. Замор...