Смачно, корисно й дуже бюджетно: Рецепт буряка по-корейськи

Салат з буряка

Його появою ми зобов’язані моркві по-корейськи, рецепт якої й був пізніше адаптований для приготування буряка. Одразу обирайте солодкий і яскравий буряк, а от кількість перцю та часнику можна підбирати до смаку, виходячи з того, наскільки гострі страви ви любите, пояснює кулінарка Світлана Юрченко.

Інгредієнти:

2 червоних буряки (більші від середнього розміру)

4−5 зубки часнику

50−75 мл соняшникової олії

3 ст. л. оцту 9%

3 ст. л. цукру

сіль — до смаку

10 волоських горіхів

0,5 ч. л. перцю чилі

чорний мелений перець на кінчику ножа

Суміш спецій:

1 ч. л. сушеної петрушки

1 ч. л. чорного духмяного перцю

1 ч. л. гвоздики

2 ч. л. коріандру

Приготування

Буряк натираємо на «корейську тертушку», додаємо подрібнений часник, змелені горіхи, 1 ч. л. суміші приправ, сіль, цукор, оцет, олію, 0,5 ч. л. перцю чилі та мелений чорний перець. Все перемішуємо добре руками та залишаємо на 3−5 годин в прохолодному місці.

Ефект здивує! ТОП-7 причин пити м’ятний чай щодня

четвер, 4 вересень 2025, 9:15

Корисні властивості чаїв, насамперед зеленого, підтверджувалися різноманітними медичними дослідженнями. Зокрема, з'ясовувалося, що деякі види чаїв впливають на зменшення жиру в районі живота, передають Патріоти України. А видання prevention.com пише пр...

Не пропустять "дзвіночки"! Як ваше тіло повідомляє про надлишок вуглеводів

четвер, 4 вересень 2025, 8:45

Наш щоденний раціон часто переповнений продуктами, які містять вуглеводи, – від хліба та макаронів до солодощів і снеків. Попри те, що вони є основним джерелом енергії для організму, надмірне їх споживання може мати неприємні наслідки для здоров’я, пер...