Важливий етап у приготуванні страв – підготовка якісного продукту, передають Патріоти України.
Вважається, що спочатку крупу потрібно промити, а потім варити.
У випадку з гречкою або рисом все зрозуміло – на цих крупах можуть осідати сторонні домішки, лушпиння.
Крім того, вони крохмалисті, і якщо їх не промити, то каша буде каламутною.
Простіше кажучи, рис, гречка та перловка – брудні крупи, які потрібно мити. Ще потрібно мити пшоно та горох.
Ці крупи бажано не тільки промивати перед варінням, а й замочувати, щоб пішла гіркота.
Але є й такі крупи, які не можна мити. Перед варінням не варто промивати водою крупи дрібної фракції: манку та геркулесові пластівці.
Не можна промивати булгур, кус-кус, кукурудзяні пластівці.
Але всі крупи перед варінням потрібно перебирати та прибирати сміття. Мусоринки іноді трапляються навіть у манній крупі.
Шашлик найкраще маринувати в кефірі, томатному соку, а також смачно буде в айрані. Для того, щоб м'ясо було соковитим, кулінари радять робити обов'язково маринад, у якому є кислота, передають Патріоти України. Кулінарка поділилася в Instagram рецептом ...
Для багатьох омлет – це страва, яку можна легко приготувати зранку нашвидкуруч. Але якщо ви дивуєтеся, чому ваші спроби не завжди виглядають так, як у кулінарних книгах, одна невелика зміна у підході до рецепту дасть вам набагато пишніший результат, пе...