Не робіть так! ТОП-5 помилок, через які котлети виходять жорсткими

Якщо котлети виходять жорсткими, таку страву ідеальною назвати не вийде, передають Патріоти України.

Тому варто дотримуватися важливих правил приготування смачних котлет.

Подробиці

Якщо ви не хочете, щоб страва вийшла жорсткою, варто не тільки відповідально ставитися до вибору м’яса, але і не забувати про додавання певних компонентів.

Яких правил варто дотримуватися:

1.М’ясо.

Недороге м’ясо, у складі якого багато прожилок, не підходить для котлет. Також варто відмовитись від варіанта з використанням занадто жорстких волокон.

Якщо м’ясо вибрали якісно, то котлети вийдуть м’якими.

2.Хліб.

Не забудьте додати близько 200 г білого хліба без шкоринки, який попередньо вимочують у молоці. При додаванні цього компонента котлети стають пишними, м’якими і соковитими.

Замість молока можна використовувати воду. Не забудьте перед додаванням хліба у фарш віджати зайву рідину.

3.Цибуля.

Цибуля допомагає розкритися смаку м’яса, тому даний інгредієнт в обов’язковому порядку додають у фарш.

Такі котлети вийдуть соковитими, ароматними та м’якими. Цибулю можна пропускати через м’ясорубку разом із м’ясом.

4.Смаження.

Важливою умовою приготування ніжних котлет є правильне смаження. Для цього важливо якісно прогріти сковорідку.

Якщо ви почнете готувати на недостатньо прогрітій сковороді, то котлети вийдуть сухими.

5.Фінальний штрих.

Дехто забуває про те, що вже готові котлети потрібно трохи протушкувати під кришкою. Вливається невелика кількість води, зменшується вогонь і страва готується під кришкою ще кілька хвилин.

На замітку тим, хто на дієті: Які продукти містять найбільше білка

неділя, 8 червень 2025, 13:05

Ось список продуктів, які містять найбільше білка — як тваринного, так і рослинного походження. Вони підходять для нарощування м’язів, схуднення або просто здорового харчування, передають Патріоти України. . Хочеш — можу скласти добовий білковий раціо...

А ви це знали? Навіщо додавати молоко при варінні рису

неділя, 8 червень 2025, 12:07

З огляду на популярність рису як гарніру, варіння цієї каші є досить частою дією на кухні. При цьому господиням далеко не завжди вдається домогтися появи в страви потрібної консистенції. Іноді каша виходить не розсипчастою, а в’язкою та липкою, передаю...